Lesgevers

Een kleine voorstelling van ons team :

Moïra Van Oudenhove

Moira Van Oudenhove Ik ben Moïra,  mama van 2  jonge krijgers. Wij wonen in een huis vol circus en penselen, dat is niet altijd overzichtelijk maar we leven liever niet zonder.Ik hou van onkruid, de zee, abrikozen en het vrolijke geneurie van mijn zoontje Arthur in de ochtend. Het allerliefst werk ik samen met hem aan één van onze schilderijen, ik vind het heerlijk om hem te begeleiden terwijl hij de verschillende soorten materialen ontdekt en uitprobeert. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk en de puurheid, de kinderlijke lijntjes in zijn werk zijn ontroerend mooi.Vroeger wou ik Mary Poppins worden, ik verbaasde me telkens weer over die fantastische bodemloze tas vol magische spullen.. eigenlijk is ’t kwasteeltje een beetje zoals die tas.. boordevol magie voor de kleine mens.

Jurgen Valgaerts

Jurgen Valgaerts Tijdens mijn hogeschool opleiding als opvoeder werd ik gebeten door de circus-microbe.Op die dag is mijn leven veranderd. Ik had iets gevonden waar ik goed in was en dit gevoel werd versterkt door de mening van anderen.Dit booste mijn zelfvertrouwen en zelfbeeld.Later in het werkveld met jongeren merkte ik dat dit medium ook anderen kon laten groeien. Vanaf toen was ik helemaal niet meer te stoppen. Alleen dit wou ik nog doen en mijn motto werd ; Ik circus, jij circust, wij circussen…

Goele Motten

Goele Motten Toen ik er op jonge leeftijd achterkwam dat je met verf, krijt, klei, … een hele nieuwe wereld kon creëren, ging er een deurtje open dat nooit meer is dichtgegaan… Ik ben in die wereld blijven wonen en ben hier ook mijn liefste ventje tegengekomen. Samen hebben we 3 kleine patatjes (Hasse, Roos en Louis) en een heel druk leven.We gaan veel naar theater, of komen tot rust in de natuur en in de vakantie doen we vaak een citytripje of gaan we kamperen met de caravan!Samen met de kinderen op onderzoek gaan en hen leren hoe ze hun wereld zelf mooi kunnen maken, dat is elke dag een geschenk.

Charlotte Mergeay

Charlotte Mergeay Toen ik een klein meisje was droomde ik ervan om kleuterjuf te worden. Samen met kinderen op creatief onderzoek gaan is mijn grootste passie. Mijn droom is uitgekomen,.. ik sta nu voor de klas en ik vind het heerlijk om te knutselen en met verf en kleur bezig te zijn. Toen Moïra me contacteerde om ’t Kwasteeltje-team te versterken moest ik geen twee keer nadenken. Hier zag ik echt een leuke uitdaging die in de lijn van mijn favoriete bezigheden ligt. Een leven vol creativiteit daar droomt toch iedereen van, niet?

Robrecht Hansen

Robrecht Hansen Ik werd op mijn 12de gebeten door circus en het liet me niet meer los. Buiten mijn studies regentaat LO geef ik les bij Circus Paljasso en ’t Kwasteeltje. Ook heb ik al enkele opleidingen achter de rug, zoals de BIC (Begeleider in de Circuskunsten) en volgde ik meerdere cursussen circus en theater. Mijn favoriete circusdiscipline is eenwieleren!

Sophie Campforts

Sophie Campforts Ik heb 5 jaar kunst, theater en dans gevolgd en ik vind het heerlijk om mijn passie’s te kunnen doorgeven aan de kinderen. Verder ben ik bezig met muziek en schoonheidsverzorging in mijn vrije tijd. Ook dit jaar neem ik jullie heel graag mee naar een wereld vol creativiteit!

Loes Motten

1499460_10151809276402190_1924261819_n (1) Piep! Ik ben Anneloes, of je mag gewoonweg Loes zeggen. Vanaf de dag dat ik geboren ben, leefde ik al in een kunstige wereld! Vol kleur, muziek en fantasie…
Ik vind het GEWELDIG om zelf muziekjes of kunstwerkjes te maken met allerlei materialen. Maar met kinderen creatief bezig zijn doe ik het allerliefste! Ik vind dat nog leuker dan een goed boek lezen, een nieuw land ‘beleven’ of potten vol pudding eten met speculaas.
Wil je graag op ontdekkingstocht gaan op zoek naar mooie geluiden, gekke ritmes bedenken, lekker veel knoeien met allerlei materialen, tekenen, boetseren,…Ik geef crea en muziek op woensdagnamiddag in de academie van Bilzen!

Naomi Croes

Naomi Croes  Ik doe niets liever dan met mijn neus boven de verfpotten hangen en creatieve nieuwtjes te ontdekken. Het allerliefste werk ik met kinderen, hierdoor was de keuze om kleuterjuf te worden dan ook snel gemaakt. Ik vind het leuk om zowel thuis als in de klas creatief bezig te zijn en te experimenteren met rommeltjes en kleur. De rest van mijn vrije tijd wordt vooral gevuld met sporten (atletiek) en tijd doorbrengen met vrienden.

Marina

Marina Mijn 3 artistieke circusdochtertjes Aisha, Leilah en Ida hebben mij mee genomen in een wereldje van kunstjes, theater, verf,foto, video, spelen met snoepgoed … en veel ander leuke nonsens. Ik popelde om samen met de jongste, Ida die nog geen 3 jaar was te starten met de eerste circomotoriek lesjes in Limburg.
Vanuit Sherborne ervaarde ik hoe fijn het is om te bewegen met kleuters… de positieve invloed op hun ontwikkeling en die van mezelf.
Jong of oud… ik wil jullie allemaal mee nemen in een wereldje waar :
Doen belangrijker is dan resultaat,
durven fijner is dan denken,
en amuseren het aller belangrijkste!!!